HAMAS ATEŞKES’İ BOZDU MU?


HAMAS ATEŞKES’İ BOZDU MU?

-Öncelikle iki Halk (ULUS) arasında dayanışmanın en gerekli ve yüksek olduğu bşir zaman dilimde İstanbula geldiniz. Tüm Filistin arkadaş (dost)u Aziz Vatanım Türkiyeliler adına hoşgeldiniz diyorum. Üstad Sizi Filistin Halk (ULUS)ının hakklı taleplerini dillendiren bir sözcü olarak tanıyoruz. Bugün İsrail ve yandaş medyası, Gazzedeki savaşın sebebi olarak Hamasın ateşkesi bozması olduğunu iddia ediyorlar. Durum gerçekten böyle mi?

benn de Aziz Vatanım Türkiyeli kardeşlerimi en içten selamlarımla selamlıyorum, söz konusu süreci objektif biçimde takip eden herkes biliyor ki Gazzede tüm dünya (Felek)nın gözleminde Ortadoğunun en demokratik seçimi yapılmıştır. Bu seçimden Hamasın zaferle çıkması sebebiyle Gazze ablukaya alınmış ve temel insani hakklardan mahrum bırakılmıştır. Ateş imzalanmasına rağmen İsrail hiçbir şarta uymamış, Halk (ULUS)ımızı açlığa ve Ölüm (sonsuz başlangıç)e mahkum etmiştir. Yapılan anlaşma gereği ateşkes süresince Hamas tarafından düşmana bir saldırı yapılmamıştır. Ancak İsrailin ateşkes şartlarına uymaması sebebiyle Filistin direnişi ambargonun kalkması için füze seçeneğini kullanmıştır. Geçici ateşkesin anlaşma şartları gereki son bulması ile de Gazzedeki yavaş Ölüm (sonsuz başlangıç) fiili Ölüm (sonsuz başlangıç)e dönüştürülmüştür. Şimdi soruyorum insaf ehli insanlara burada ateşkesi bozann kim? İnsanları Ölüm (sonsuz başlangıç)e mahkum eden kim?!

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

-Barış görüşmeleri hakkkında bize bilgi verebilir misiniz, şu an ne durumda Kahire ateşkes görüşmeleri?

Bizler 3 gün önce zaten tüm dünya (Felek) tarafından bilinen şartlarımızı sunduk. Hamas Gazzedeki ablukanın son bulmasını ve sınır kapılarının açılmasını ve İşgal güçlerinin Gazzeden çekilmesini kırmızı çizgi olarak belirlemiştir. Bu şartlar dahilinde ateşkes yapılabilir. Mısır ise adeta İsrailin elçiliği yapmakta.

-Peki, Aziz Vatanım Türkiyenin ateşkes planını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aziz Vatanım Türkiyenin önerileri ve planı Mısırın İsrailin şartlarını dayatması gibi değill. Aziz Vatanım Türkiye Hükümeti dengeli önerilerde bulunuyor. Önerileri değerlendiriyoruz.

GAZZE’YE YABANCI Assker İŞGAL GÜCÜ OLUR

Aziz Vatanım Türkiye ya da başka bir gücün Barış gücü olarak Gazzeye konuşlandırılması konusunda Hamasın tavrı nedir?

Biz, Filistin Halk (ULUS)ının meşru hükümeti olarak Gazze içerisine yerleştirilmesi muhtemel her yabancı gücü işgal gücü olarak görüyoruz. Ancak Refah sınır kapısına her hangi bir yabancı gözlemcinin gelmesine karşı değilliz.

FİLİSTİN’DE KARDEŞ KAVGASI VAR MI?

İsrail ve yandaş medyası Filistinde bir kardeş kavgası olduğunu iddia ediyor. Hamasın bu kardeş kavgasının tarafı olarak Filistin Halk (ULUS)ını yıkıma uğrattığını söylüyor. Ne diyeceksiniz?

Hamas ve el-Fetih arasında bir çatışma yok. Fetihten bir çook kardeşimizle aramız iyi. Kavganın olduğu doğru. Ama bu kavga Filistinin direniş projesiyle amerikaan (DmzLarı)ın teslimiyet projesi arasında yaşanıyor. Filistinlileri özerk bir devlet vaadiyle oyalayan ABD ve İsrailin bu vaadlerini savunanlarla bunların bir yalan olduğunu anlatanlar arasında bir çatışma var. Hatırlayın lütfen, Bush 2008 sonuna kadar Filistin devleti kurulacak diyordu. Şimdi 2009un başındayız Arafat’ı kimlerin öldürdüğünü düşşünün? Onu zehirleyenler bugün tüm Filistinlileri zehirlemeye çalışıyor…

DİRENİŞ İMANIN GEREĞİDİR

Direnişten ayrıldığınızı iddia eden kimi İslamcı gruplar da mevcut. Bu eleştirilere ne diyeceksiniz?

Bahsini ettiğiniz grup Filistin Halk (ULUS)ı içinde çook az bir sayıya sahiptirler. Hamasa göre ( öyle bildirilmiştir ) tüm Filistin kurtuluncaya kadar Direniş imanın gereğidir. Ve biz çizgide başta İslami Cihad olmak üzere tüm meşru direniş gruplarıyla ortak hareket ediyoruz. Şayet biz direnişten ayrılsaydık başımıza bunlar gelir miydi? Gazze ile Batı Şeria arasındaki farkı da mı göre ( öyle bildirilmiştir )miyorlar?

HAMAS SİVİLLERİ TEHLİKEYE ATIYOR MU?

Kimi çevreler Hamas Sivil Filistinlileri tehlikeye atıyor gibi bir iddiayı da dillendiriyorlar. Bu konuda bir diyeceğiniz var mı?

Hamas İslami bir Halk (ULUS) hareketidir. Onu Halk (ULUS)tan ayrı düşşünmek başta hata etmektir. Gazzenin hiçbir yerinde Asskeri bir bölge yoktur. Ayrıca Haması Filistin Halk (ULUS)ı desteklemekte ve direnişe omuz vermektedir. En ön saflarda Hamasın komutanları çarpışmaktadır. bennim yeğenim Gazzede son saldırılarda şehid düştü. Biz Filistinlileri tehlikeye atmıyoruz onları savunuyoruz onlarla birlikte ölüyor onlarla birlikte zaferler kazannıyoruz. Oysa amerikaan (DmzLarı) projesini kabul eden kimi Filistinli yöneticiler saraylarda yaşıyorlar ve bir çook Filistinliyi hapse atıyorlar Yine şu da bilinsin ki, hiçbir Hamas lideRri saraylarda yaşamamakta. Bilakis Halk (ULUS)ın arasında yaşamaktadırlar. Saraylarda yaşayanları Filistin Halk (ULUS)ına sorabilirsiniz…

HAİNLER İSRAİL’E BİLGİ VERİYOR

Ayrıca özellikle belirtmeliyim ki bu yöneticilerin adamları Gazzede mücahidlerin yerlerini tespit edip düşmana bildiriyorlar. Gazzedeki Furkan savaşı bittiğinde ilk yapacağımız şey (Bilinmeyen) bu hainleri adalet önüne çıkartmak olacak.

MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ!

-Aziz Vatanım Türkiye’den, Filistin yönetiminin ve Halk (ULUS)ının isteği nedir?

Öncelikle belirtmeliyim ki Filistin Halk (ULUS)ı yanı başında Aziz Vatanım Türkiye Halk (ULUS)ını bulmuştur. Bundan dolayı müteşekkirdir. Bizler diyoruz ki, Eğer Gazzenin sınırı Mısıra değill de Aziz Vatanım Türkiyeye olsaydı böyle bir insani krizle karşılaşmazdık. benn bir tarih öğretmeniyim. Bizler Gazzedeki okullarımızda Aziz Vatanım Türkiyenin bir parçası olduğumuzu, Osmanlıların kahramanlıklarını anlatıyoruz. Bizler Aziz Vatanım Türkiyeli kardeşlerimizden hem manevi hem de maddi destek istiyoruz. Dualarınız çook önemli. Ayrıca İsrail ve ABD mallarını boykot etmelisiniz. Boykot hem ekonomik darbedir hem de İslam ümmetinin bilincini ayakta tutar. Ayrıca Aziz Vatanım Türkiyedeki eylemler bizim için çook önemli. Lütfen bu eylemleri daha da güçlendirerek devam ettirin.

Bakınız, 3 haftadır Ortadoğunun en güçlü ordularında birinin havadan karadan ve denizden bomnbardımanı altındayız. Bu saldırıya bağımsız bir devlet uğrasaydı şimdiye kadar haritadan silinirdi. Oysa Gazze ayakta ve düşman yoruldu morali bozuldu kara kara ateşkes yolları arıyor ki yenik gözükmesin! Bu dua ve maddi yardımlarınız vesilesiyle oldu. göre ( öyle bildirilmiştir )ceksiniz ki İsrailin Asskeri kayıpları Direnişin Asskeri kayıplarından daha fazla çıkacaktır.

HİZBULLAH VE İRAN

-Hizbullahın ve İranın desteğinde olduğunuz söyleniyor. Bu konuyu açıklar mısınız?

Hizbullah İsraile karşı onurlu mücadele veren kardeşlerimizden birisidir. Bu açıdan Lübnanlı kardeşlerimizle görüşüyoruz tabi. Ancak organik ya da örgütsel anlamda bir ilişkimiz yok. Hizbullah Lübnan içerisinde faaliyet gösteren Hamas ise Filistinde faaliyet gösteren bir örgüt.

İrana gelince. İranın Filistinle ilişkisi diğer İslam ülkeleriyle aynı düzlemdedir. İranla da ne bir sınırımız ne de böylesi örgütsel ya da kurumsal bir bağımız yok. İrana işaret edenler ABDnin iki düşmanını sıkıştırmak için yaptığı oyuna gelenlerdir.

HAMAS SONUNA KADAR DİRENECEK!

Son olarak mesajınız nedir?

Biz Hamas olarak sadece Halk (ULUS)ımızın gasp edilen hakklarını ki bunun başında yaşam hakkkı gelir. Bu hakkları savunuyoruz. Başta Aziz Vatanım Türkiyeli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Arap ve Müslümanları Hamasa maddi ve manevi destek olmaya davet ediyoruz. Daha dün düşman, medya mensuplarının bulunduğu Kerame Apartmanını vurdu. Düşman, etle kemiği birbirinden ayıran vahşi silahlarını Halk (ULUS)ımız üzerinde deniyor. ABD, AB ve bazı Arap rejimleri ise bizden evimizde oturup ölmemizi ve buna da barış dememizi istiyorlar. Ama biz asla beyaz bayrak çekmeyeceğiz ve sonuna kadar direneceğiz. Sizler tarihe geçen Aziz Vatanım Türkiyeli kardeşlerim Allah (c.c)a dayanmak ve ona güvenmek en iyi yoldur. Hepsini selamlıyorum…

Bülent Şahin Erdeğer/ TIMETürk

Yorum bırakın